Wiórki olchowe Grillpro (00250)
Drewniane wiórki z drzewa wiśniowego to rewelacyjny dodatek dla tych, którzy oczekują od grilla gazowego możliwości wędzenia. Dzięki można uzyskać niesamowity smak i aromat potraw. Pasuje do dań z wieprzowiny, drobiu, jagnięciny, wołowiny, ryb oraz burgerów.
Użytkowanie wiórek:
Przed umieszczeniem wiórek w skrzynce do wędzenia lub stalowej skrzynce do wędzenia należy moczyć je ok 20-30 minut w wodzie lub innym aromacie, aby zapobiec ich spaleniu i zwiększyć ich wilgoć dzięki czemu będą efektywniej oddawać swój aromat.
Informacje na temat drzewa olchowego:
"Rodzaj drzew i krzewów z rodziny brzozowatych. Według różnych źródeł zalicza się do niego od 25 do 44 gatunków. Występują one naturalnie w strefie umiarkowanej i borealnej półkuli północnej, na wschodzie jej zasięg występowania dociera do indyjskiego stanu Asam i Azji Południowo-Wschodniej".