Jesienne wędzenie - dlaczego warto wybrać gazową wędzarnię Broil King Smoke™?

12-10-2020

Wraz z nadejściem jesieni zmienia się nie tylko aura za oknem i kolor jaki przybierają liście na drzewach. Zmienia się również nasz organizm i nasze „smaki”. Tak jak podczas gorącego lata z chęcią zajadaliśmy się zimnymi owocami, lekkimi sałatkami i zmrożonymi napojami, tak wraz z jesienną aurą pojawia się smak na cięższe potrawy, które rozgrzeją nasz organizm w chłodne i wietrzne dni. Dla ludzi, którzy poszukują wyjątkowo głębokiego smaku i aromatu świetną propozycją może okazać się gazowa wędzarnia Broil King Smoke™, ponieważ jesień i smak wędzonego jedzenia brzmi jak kompozycja idealna.

Tych z Was, którzy zrezygnowali z mięsa w diecie niech nie zmyli wyobrażenie grillowanej kiełbasy, szynki czy ryby! Uwędzić można owoce takie jak śliwki, morele, jabłka, sery (na przykład oscypki czy twaróg), albo warzywa takie jak papryka, która w formie przyprawy bardzo często jest podstawowym składnikiem kuchni wegańskiej, dodawanym w celu uzyskania „mięsnego” aromatu.

 

Wędzone warzywa i ryby

 

Dlaczego warto wybrać gazową wędzarnię Broil King Smoke™?

 

Gwarancja jakości

Przede wszystkim, gazowa wędzarnia Broil King Smoke™ to gwarancja jakości. Tak jak wszystkie grille Broil King, wędzarnia jest również produkowana w północnoamerykańskich fabrykach, co oznacza to, że jest nieustannie pod kontrolą najwyższego standardu wykonania, a materiały do produkcji, które pochodzą z lokalnych hut i fabryk, są najwyższej jakości. 

 

 

Bezpośrednim efektem są długie gwarancje oferowane na produkty Broil King. W przypadku wędzarni, producent udziela aż 5 lat gwarancji na stalową obudowę, ruszty ze stali szlachetnej oraz palnik. Pozostałe elementy posiadają dwuletnią gwarancję. Ruszty w wędzarni są wykonane ze stali szlachetnej, tak samo jak wydajny palnik o mocy 4.4kW. A na przykład uszczelka w drzwiach zrobiona jest z włókna szklanego, które zapewni dobrą izolację termiczną i dymną na wiele lat.

 

Ruszty ze stali szlachetnej

 

Uszczelka z włókna szklanego

 

Przemyślany design i łatwość obsługi

Urządzenie zostało zaprojektowane tak, aby wędzenie było czystą przyjemnością, a smak potraw zachwycił każdego fana wędzonego jedzenia. Wędzarnia Broil King Smoke™ posiada elektroniczną zapalarkę Sure-Lite™, która rozpali wędzarnię łatwo, szybko i bezproblemowo oraz zawory Linear-Flow™, które gwarantują precyzyjną, 180-stopniową kontrolę temperatury.

 

Elektroniczny zapłon

 

Zawory Linear-Flow™

 

Jeśli chodzi o aspekty smakowe, urządzenie posiada specjalny pojemnik na wodę oraz tackę na wiórka. Do tacki można wsypać aromatyzowane wiórka lub pellet, które nadadzą potrawom autentyczny wędzony zapach i smak drewna, natomiast woda, sok lub inny płyn nawilży wędzone potrawy, aby nie były suche i niesmaczne.

 

Pojemnik na wiórka i tacka na wodę

 

Dodatkowo, w wędzarni został zamontowany specjalny rozkładany ociekacz na tłucz, dzięki któremu wyjmiemy uwędzone potrawy bez brudzenia posadzki, na której stoi wędzarnia. Oprócz tego, na wędzarni znajdziecie również wygodne uchwyty na akcesoria, gdzie można umieścić potrzebne przyrządy, a nawet otwieracz do butelek z wytrzymałej chromowanej stali. Wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w jednym miejscu!

 

Rozkładany ociekacz ze stali szlachetnej

 

Wygodny uchwyt na akcesoria

 

Otwieracz do butelek

 

Inne przemyślane elementy to na przykład solidna podstawa z kółkami, dzięki której z łatwością możemy przestawiać wędzarnię.

 

 

Modyfikowane wnętrze

Wędzarnia Broil King posiada modyfikowane wnętrze, dzięki czemu możemy w pełni dostosować ją do swoich potrzeb i tego co planujemy wędzić. Cztery, oddzielne ruszty możemy dobrowolnie przekładać jak półki w szafie IKEA i regulować przestrzenie jakich potrzebujemy pomiędzy nimi. Ponadto w zestawie znajdziecie 16 haków wędzarniczych, na których można zawiesić kiełbasę, rybę czy boczek, a także specjalny stojak na żeberka.

 

Regulowane półki w wędzarni

 

Solidna konstrukcja

Gazowa wędzarnia Broil King Smoke™ posiada dwudrzwiową konstrukcję, która utrzymuje stałą temperaturę i dym wewnątrz. Aby dodać wiórek wystarczy, że otworzysz dolne drzwiczki, nie tracąc ciepła i dymu w górnej komorze. Ponadto posiada podwójne stalowe ściany wypełnione powietrzem w celu izolacji. Dzięki czemu wędzenie jesienią czy zimną nie będzie najmniejszym problemem. Żaden wiatr czy ujemna temperatura nie będzie straszna tej wędzarni.

 

Dwudrzwiowa konstrukcja

 

Podwójne stalowe ściany

 

Wszystkie powyższe elementy sprawiają, że gazowa wędzarnia Broil King Smoke™ to urządzenie na którym uwędzimy ulubione potrawy z łatwością i przyjemnością, a sprzęt będzie nam służył wiele lat. Tak jak mówi pewne polskie przysłowie "co jest tanie to jest drogie", tak więc kupując wędzarnię Broil King masz pewność, że to trwały sprzęt oraz inwestycja na wiele lat.

 

Masz więcej pytań? Skontaktuj się z nami tak jak lubisz - chętnie pomożemy!

 

Możesz do nas zadzwonić:

690 014 655

 

 

 

 

Skontaktować się mailowo:

info@muskokashop.pl

 

 

Albo odwiedzić i porozmawiać o grillowaniu oraz wędzeniu!

 

Adres salonu: 

ul. Płowiecka 76A

04-501 Warszawa

 

Godziny otwarcia:

Poniedziałek - Piątek  10:00 - 18:00

Sobota  10:00 - 14:00